What Type of Inverter Is Best for a Solar Storage System

Welk type omvormer is het beste voor een zonne-opslagsysteem? Dat is een vraag die u uzelf wilt stellen voordat u een onderdeel van uw zonne-energiesysteem installeert. Er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u begint en de antwoorden op deze vragen kunnen uw project maken of breken.

Zonnebatterijen zijn de meest voorkomende opslagapparaten en ze zijn vrij eenvoudig te installeren. Veel mensen hebben een standaard lithium-ioncel gebruikt en deze werkt redelijk goed. Het is erg belangrijk dat u de instructies van de fabrikant volgt wanneer u dit type batterij gebruikt. Helaas gaan de meeste van deze systemen niet erg lang mee en zit je meestal met een paar duizend wattuur vermogen.

Voor de meer ervaren gebruiker kun je gebruik maken van duurdere lithium-ionbatterijen, die nog meer energie kunnen opslaan dan de oude standaardbatterijen. Deze batterijen zijn echter vrij zwaar en sommige mensen vinden dat dit een meerprijs is die moeilijk te rechtvaardigen is. Dat kun je niet echt zeggen, maar je kunt er zeker van zijn dat de hoeveelheid stroom die deze batterijen kunnen opslaan aanzienlijk minder zal zijn dan bij de oude standaardtypes.

U kunt deze dure lithium-ionbatterijen echter als uw primaire krachtbron gebruiken, als u dat wilt. De keerzijde hiervan is dat deze batterijen vaak een stuk zwaarder zijn en erg lastig op te bergen zijn in kleine ruimtes. Als je wat geld wilt besparen kun je ook voor het standaard type gaan en er gewoon een zonnepaneel bovenop laten plaatsen. Dit is veel gemakkelijker op te slaan en het heeft ook het voordeel dat je genoeg energie kunt opslaan om meerdere jaren mee te gaan zonder op te raken.

Een ander ding om te overwegen is of u uw eigen zonne-energieopslagsysteem wilt hebben of iemand wilt inhuren om deze voor u te installeren. Als u uw eigen systeem krijgt, betaalt u hoogstwaarschijnlijk meer geld dan wanneer u iemand anders het voor u laat doen. Als u echter bereid bent iemand te betalen, heeft dit enkele voordelen.

U kunt de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt regelen en dit kan uw ecologische voetafdruk helpen verkleinen. Als u meer elektriciteit gebruikt dan u nodig heeft, kunt u een deel van dit overtollige vermogen uitschakelen en in plaats daarvan opslaan. Een ander voordeel is dat u geld kunt besparen door uw thuisbatterij te ontladen. Wanneer u dit doet, staat u in feite toe dat uw systeem zichzelf draait, wat betekent dat de energierekening omlaag gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *