How to Size a Solar Panel and Battery

Hoe u een zonnepaneel en batterij voor uw huis kunt dimensioneren

Om te begrijpen hoe u een zonnepaneel en batterij moet dimensioneren, moet u eerst begrijpen hoe zonne-energie werkt. Zonne-energie is in wezen de warmte die afkomstig is van de zon, die wordt opgevangen in uw huis en omgezet in elektriciteit, die u kunt gebruiken om uw huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien of zelfs uw eigen zelfgemaakte energiebron te maken om water te verwarmen of uw huis te verwarmen. Er zijn tegenwoordig echter veel verschillende soorten zonnepanelen op de markt, dus als u de verschillende typen begrijpt, kan het voor u veel gemakkelijker worden om degene te kiezen die het beste bij uw specifieke behoeften past.

Het eerste type zonnepaneel dat in overweging moet worden genomen, is een enkel fotovoltaïsch paneel. Deze panelen maken gebruik van een fotovoltaïsche cel of PV-cel. De basisfunctie van een PV-cel is om lichtenergie om te zetten in elektrische energie, en dit kan worden bereikt door middel van drie verschillende methoden. De eerste methode is door de meest gebruikelijke en minst dure methode te gebruiken: een diode.

Een diode absorbeert al het licht dat erop valt, en wanneer dit licht door de diode gaat, wordt het een elektrische stroom. De tweede methode is het gebruik van silicium, een halfgeleidermateriaal dat in veel soorten zonnepanelen wordt gebruikt, maar omdat het een kristallijne structuur is, is het erg gevoelig voor beschadiging bij blootstelling aan sterk licht.

Als u wilt weten hoe u een zonnepaneel en batterij moet dimensioneren, is de derde methode om een ​​combinatie van de drie te gebruiken, wat de meest effectieve van de drie is. Silicium is een halfgeleidermateriaal dat licht doorlaat, maar het kan het licht ook volledig blokkeren en omzetten in elektrische stroom. De combinatie van de drie methoden zorgt voor de maximale efficiëntie van het zonnepaneel, waardoor u de hoeveelheid zonne-energie die u ontvangt, kunt maximaliseren. Deze panelen worden gebruikt om het zonlicht van de zon op te vangen, dat wordt omgezet in elektrische stroom die kan worden opgeslagen in batterijen die later kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld wanneer u stroom nodig heeft om uw huis in de winter te verwarmen.

Als je kijkt naar het formaat van een zonnepaneel en batterij, moet je kijken hoeveel licht je zonnestelsel in jouw omgeving zal opvangen, uitgedrukt in het aantal watt per vierkante voet. Dit zal u helpen te bepalen welk formaat systeem u nodig heeft om uw hele huis te dekken. De grootte van het zonnepaneel dat u selecteert, hangt af van hoeveel stroom uw huis verbruikt en hoeveel stroom uw apparaten gebruiken. Als u apparaten heeft die meer stroom verbruiken, heeft u een groter zonnepaneel nodig dan wanneer u niet van plan bent zoveel stroom te verbruiken als uw apparaten gebruiken.

Door te leren hoe u een zonnepaneel en batterij op de juiste manier kunt dimensioneren, kunt u elk jaar duizenden dollars besparen op energierekeningen. Het is belangrijk om een ​​gekwalificeerde installateur te kiezen die u alle informatie zal geven die u nodig heeft om het juiste formaat zonnepaneel en batterij voor uw huis te kiezen, zodat u direct geld kunt besparen op uw elektriciteitsrekening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *