How Do Solar Panels Work

Het kan moeilijk zijn om deze vraag te beantwoorden voor degenen die nog nooit een zonnepaneel hebben gezien en niet weten hoe het werkt. Maar als je basiskennis hebt over hoe zonnepanelen werken, kan dit artikel je enorm helpen.

De werking van zonnepanelen is vrij eenvoudig, aangezien ze bestaan ​​uit zonnecellen die in feite bestaan ​​uit silicium, een gemeenschappelijk element dat je in je koelkast kunt vinden, en zonnecellen die siliciumkristallen zijn. Zonnecellen worden gebruikt om zonne-energie van de zon op te vangen en deze om te zetten in gelijkstroom die vervolgens wordt opgeslagen in batterijen. Deze batterijen worden vervolgens aangesloten op een DC-naar-AC-omvormer, waardoor deze wisselstroom kan omzetten in gelijkstroom.

Nu we weten hoe zonnepanelen werken, gaan we verder met hoe ze worden vervaardigd. Zonnecellen worden vervaardigd door bedrijven als First Solar, LG Chem en anderen. Bij het vervaardigen van deze zonnecellen worden ze gecoat met een laag polykristallijn silicium. Dit silicium is een kristallijne vorm van silicium en maakt de zonnecel erg duurzaam. Polykristallijn silicium is het meest gebruikte materiaal om zonnecellen te maken en dit is de reden waarom ze duurzaam zijn.

Het zonnepaneel wordt vervolgens in de fotovoltaïsche cel geplaatst. Deze fotovoltaïsche cel wordt vervolgens aangesloten op een omvormer, die de wisselstroom omzet in gelijkstroom. Een AC-naar-DC-omvormer is belangrijk omdat deze de wisselstroom omzet in gelijkstroom die door de fotovoltaïsche cel wordt gebruikt. De omvormers zetten de gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom, die vervolgens door het elektrische systeem van het huis wordt gestuurd. Deze wisselstroom gaat vervolgens langs de elektrische toevoerleiding naar de huishoudelijke apparaten die zijn uitgerust met batterijpakketten.

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe zonnepanelen gemaakt worden en hoelang de zonnepanelen in gebruik zijn. Er was een tijd dat zonnepanelen alleen in afgelegen gebieden werden gebruikt, maar dat is tegenwoordig veranderd. Veel woningen maken inmiddels gebruik van zonnepanelen omdat deze niet alleen goedkoper en zuiniger zijn, maar ook milieuvriendelijk en schoon. De technologie van zonnepanelen wordt constant verbeterd en dit betekent dat ook de productie van zonnecellen verbetert. Ook zijn de prijzen van zonnepanelen gedaald, waardoor ze voor veel mensen betaalbaarder zijn geworden.

Dus nu u een idee heeft van hoe zonnepanelen werken, zult u zich ongetwijfeld afvragen hoe u zonnepanelen voor uw huis kunt laten installeren. Mocht je toch nog twijfels hebben dan kun je altijd een elektricien vragen om uit te leggen hoe deze voor jou werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *