Dual Axis Solar Tracker

Als u op zoek bent naar de beste manier om uw gebruik van zonne-energie te bepalen, kunt u overwegen om een ​​tweeassige zonnetracker te gebruiken in plaats van alleen een enkelassige zonnetracker. Dit type zonnevolgsysteem is niet beperkt tot het vlakke oppervlak dat in de meeste huizen te zien is. In feite zijn er eigenlijk veel andere voordelen aan het gebruik van een dergelijk apparaat.

Er zijn in feite twee soorten tweeassige zonnevolgers op basis van hun bewegingsvrijheidsgraden. Deze omvatten enkelassige en dubbelassige zonnevolgsystemen. Natuurlijk worden deze twee verschillende systemen ook verder gecategoriseerd op basis van hun volgsystemen.

Met één-assige zonnevolgsystemen kan de gebruiker zien hoeveel elektriciteit een zonnecel uit zonlicht verzamelt. Deze systemen zijn gebaseerd op sensoren die zich hechten aan de zonnestralen. Deze sensoren verzamelen gegevens van de zonnestralen over een bepaalde afstand van het zonnepaneel.

De voordelen van het gebruik van een volgsysteem met twee assen met dit type systeem zijn vrij duidelijk. U kunt de hoeveelheid energie die u verbruikt, volgen, ongeacht waar deze wordt verzameld. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een vast punt op uw dak waar u de tracker kunt plaatsen. U kunt het overal plaatsen waar de zonnestralen uw zonnepaneel raken.

Wat betreft de nadelen van een systeem met twee assen: het duurt langer om zonnepanelen te detecteren als ze ver van de zon verwijderd zijn. Bovendien kan het volgsysteem niet synchroon lopen als het te snel beweegt. Als uw huis twee zonnepanelen van verschillende grootte heeft, zal een volgsysteem met twee assen waarschijnlijk niet zo goed werken. Bij gebruik van een enkelassig systeem zal het volgapparaat echter altijd het juiste zonnepaneel kunnen vinden.

Met een systeem met twee assen kunt u nog steeds veel informatie uit één apparaat halen. Het volgsysteem met één as geeft u echter veel meer controle over het volgproces en dit zou voor huiseigenaren de beste manier kunnen zijn om bij te houden hoeveel stroom ze gebruiken.

Het beste van een solar tracker is dat je hem overal op je terrein kunt installeren. Je hoeft niet in de middle of nowhere te zijn om er een aan te trekken. Dit betekent dat u de volgeenheid op één plek kunt laten monteren en vervolgens de zonnevolger over het gazon of over het trottoir kunt verplaatsen om de energie die u verzamelt bij te houden. Ook kunt u de exacte positie van de zonnepanelen bijhouden.

Bij het overwegen van een solar tracker, zal het helpen om te kijken naar het type tracking systeem dat het gebruikt. Sommige van deze units werken op batterijen, terwijl andere op zonne-energie werken.

Batterijen bieden een goedkopere oplossing voor het volgen van de positie van de zonnepanelen. Bovendien kunnen deze apparaten meerdere zonnecellen tegelijk volgen. In feite hebben de meeste volgsystemen twee volgapparatuur die tegelijkertijd twee verschillende zonnepanelen volgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *