Dual Axis Solar Tracker System Kits

Solar tracker-systeemkits kunnen worden gebruikt om de voortgang van uw zonnepaneel te volgen door het energieniveau te lezen dat door uw panelen wordt gegenereerd. Dit is een geweldige functie voor de thuisgebruiker, omdat het betekent dat er geen giswerk meer komt kijken bij het volgen van het energieniveau van uw zonnepanelen, en u kunt er zeker van zijn dat uw paneel de maximale hoeveelheid zonne-energie opwekt waarvoor het is ontworpen. .

Sommige tweeassige solar tracker-systeemkits bevatten zowel een externe unit als een interne unit. De externe unit wordt verbonden met een sensor, en de interne unit leest dan de gegevens van deze sensor en geeft het resultaat in realtime op het computerscherm weer. Als de meterstand lager is dan de ingestelde limiet, wordt er een signaal naar de computer gestuurd en stopt deze met werken. Als de meterstand hoger is dan de ingestelde limiet, wordt een signaal naar de computer gestuurd met de instructie om te stoppen.

Er is een ander type kit dat geen sensor of computer heeft; in plaats daarvan heeft het een enkel centraal zonnevolgsysteem met twee assen dat wordt gebruikt voor het bewaken van de zonnestralen van de kit met meerdere zonnestelsels. De solar trackers zijn gemaakt van flexibel materiaal en zijn eenvoudig op elk dak te plaatsen. Ze werken heel erg als een infraroodthermometer, maar het belangrijkste verschil is dat ze worden gebruikt om de hoeveelheid zonne-energie te meten die door uw zonnecellen wordt gegenereerd, in plaats van de warmte of kou van de lucht rondom uw zonnecellen. Hierdoor zijn ze veel nauwkeuriger dan de conventionele thermometers die u normaal in de winkels ziet.

Veel van deze systeemkits worden nu gebruikt om het weer te monitoren. Het zonnevolgsysteem maakt gebruik van een warmtebeeldcamera om de temperatuurveranderingen van de lucht rondom het zonnepaneel te detecteren, en zodra de temperatuurverandering wordt gedetecteerd, wordt een signaal naar de computer gestuurd, die op zijn beurt een bericht naar de huiseigenaar stuurt, hem te vertellen dat hij een temperatuurverandering ervaart die zijn elektriciteitsrekening kan beïnvloeden.

Een van de grote voordelen van het gebruik van solar tracker-systeemkits voor huizen is dat het hele proces is geautomatiseerd. Het kan u niet alleen het vermogensniveau van uw zonnepanelen vertellen, maar het kan u ook vertellen wanneer u uw elektriciteitsverbruik moet verminderen. Door de hoeveelheid energie die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd bij te houden, kunt u de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt tot 40% verminderen, waardoor u wat geld bespaart.

Veel mensen gebruiken nu zonne-energiekits voor hun huis, en dat is niet voor niets. In dit artikel heb ik enkele van de grote voordelen beschreven van het gebruik van zonnevolgsystemen voor thuisgebruik en hoe u een van deze kits kunt gebruiken om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Met slechts een kleine inspanning en de juiste tools kunt u een nieuwe levensstijl creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *